Je bekijkt nu Airco
Airco service APK Zoetermeer

Airco

Volgens de ANWB is je airco niet alleen nuttig voor in de zomer, maar ook in koude en natte jaargetijden. Airco’s onttrekken vocht aan de lucht, en een droger interieur betekent schonere ramen. Gebruik de airco dus het hele jaar door. Dat is ook beter voor de airconditioning zelf.

Eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt
Een servicebeurt voor de airco is niet alleen goed voor het optimaal functioneren van het systeem, maar zorgt er ook voor dat eventuele schimmelvorming verwijderd wordt. Dit voorkomt tevens een nare of muffe geur uit het systeem. Daarnaast helpt onderhoud aan de airconditioning de vaak kostbare reparatie aan de airco-compressor te voorkomen.

Bij een controle wordt een temperatuurmeting gedaan, evenals een druk- en lektest. Indien nodig wordt het koelmiddel bijgevuld of helemaal vervangen. Het systeem wordt zoals gezegd ook gereinigd en de luchtkanalen worden voorzien van antischimmel. Een antigeurbehandeling en de vervanging van interieur- en pollenfilters horen vaak ook tot het onderhoud. Tot slot wordt het bedieningselement gecontroleerd.

Hoewel garagebedrijven jaarlijks onderhoud adviseren, schrijft de ANWB dat een servicebeurt voor de airco eens in de vijf jaar afdoende moet zijn. Een jaarlijkse aircocheck is wel raadzaam.