Je bekijkt nu Uitlaat service
uitlaatservice-apk-garage-zoetermeer

Uitlaat service

De minimale APK eisen met betrekking tot het uitlaatsysteem
De uitlaat dient van voor tot achter gasdicht te zijn met uitzondering van eventueel aanwezige afwateringsgaatjes.
De uitlaat dient deugdelijk bevestigd te zijn.
De EGR klep maakt net zoals de uitlaatgas turbo deel uit van het uitlaatsysteem
De uitlaat dient de door de fabrikant voorgeschreven lengte te hebben, 10 cm van de eindpijp afzagen mag dus niet.
Men kijkt en luistert of de uitlaat aan de bovenstaande eisen voldoet
Het uitlaat geluid mag maximaal 2 db hoger zijn dan de hoogte die qua typegoedkeuring vermeld staat.
De minimale APK keuringseisen met betrekking tot de uitlaatgassen / emissieMet betrekking tot de uitstoot van koolmonoxide (CO) bij een verbrandingsmotor met elektrische ontsteking moet deze gemeten worden bij een op temperatuur zijnde motor. Zie hieronder de voorbeeld tabel met de voorgeschreven maximum volume percentages vanaf de bepaalde bouwjaren. Hier is ook goed te zien hoe milieuvriendelijker de motoren in de auto gedurende de jaren zijn geworden. Inmiddels is het testen van CO waarde dusdanig complex geworden en gaat het een stuk verder als de tabel hieronder dat het volledig beschrijven daarvan uitermate langdradig zou worden. Daarom beperken wij ons tot de hoofdlijnen.

Uitlaat

Rijden met een kapotte achterdemper maakt enorm veel lawaai. Ook kun je hier een boete van honderden euro’s opleveren. Je kunt beter de nieuwe uitlaat achterdemper vervangen.

Wat is de achterdemper van de uitlaat?

De achterdemper is het eindstuk van de uitlaat. De naam zegt het al, de demper ‘dempt’ het geluid dat uit de uitlaat komt. De demper zorgt ook voor het geleiden van alle uitlaatgassen.

Wanneer moet je de uitlaat achterdemper vervangen?

Als de uitlaat achterdemper lek is, zal het geluidsniveau hoger worden.

Je kunt een uitlaat eenvoudig controleren op lekkage. Houd, bij een draaiende motor, de uitlaatpijp met een doek dicht. Er moet dan druk opbouwen zonder dat je een sissend geluid hoort. Hoor je wel een sissend geluid onder de auto vandaan komen? Dan is er een lek waardoor uitlaatgas ontsnapt.